Com manegar la plataforma

Estructura

Cada mòdul té:

  • Uns textos per anar llegint, als quals accediràs baixant amb la barra de desplaçament vertical (scroll) per les pantalles, i avançant a la següent pantalla cada cop que en completis una.
  • Unes activitats interactives on podràs entrenar els teus coneixements individualment. Tot i que generen aprenentatge, no puntuen.
  • Uns exercicis interactius on consolidaràs el teu  aprenentatge i obtindràs una qualificació que servirà per calcular la teva nota final.


L’ordre dels mòduls de ciutadanIA és el que recomanem de seguir, però pots fer-los en un altre ordre si així ho prefereixes, sempre que tinguis els coneixements que cada mòdul suposa (i que es garantitza havent fet els mòduls anteriors).

Progrés

T’acompanyarà un menú lateral que t’indicarà en quin punt del mòdul et trobes i si et falta molt o poc per acabar el mòdul.

Aprenentatge

Pots repetir les activitats i els exercicis tants cops com necessitis per anar aprenent. Cada cop que els realitzis, el sistema realitzarà una correcció automàtica i et dirà quina puntuació has tret. Després de cada intent, pots sol.licitar la puntuació obtinguda i se t’activarà la possibilitat de consultar-ne la solució.

  • Activitats: la puntuació és merament informativa.
  • Exercicis: la puntuació de la primera vegada que el realitzis serà la teva nota de l’exercici i servirà per calcular la nota final. A partir de la segona vegada que el facis, la puntuació és merament informativa a efectes únicament d’aprenentatge.

Interrupcions de mòdul

Quan arribis a una activitat o exercici no és necessari que el facis en aquell moment abans de prosseguir el curs, però si arribes al final del mòdul i et queden exercicis o activitats per fer, el sistema t’ho indicarà i no es considerarà el mòdul completat fins que hagis fet almenys un cop tots els exercicis i activitats proposats.

Sortir de la sessió

Quan acabis la teva sessió diària, recomanem que tanquis el mòdul amb el botó “sortir”. El sistema et preguntarà si ha de guardar memòria d’on t’has quedat per continuar el proper dia.
Altres formes més abruptes de tancar la sessió no es recomanen perquè podrien no guardar bé els exercicis que hauràs fet.

Amb el support de: